ZEVE İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ

Rehberlik,eğitimin ruhudur.Bir okulda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin başarıyla yürütülebilmesi için Rehberlik Servisi'nin fonksiyonel olması şarttır.Şimdiye kadar yapılmış pek çok araştırma,başarının duygularla yakından ilişkili olduğunu göstermiştir.Eğer bir öğrenci mutsuzsa,derse ilişkin olumsuz duygular geliştirmişse ya da ev ortamında birtakım sorunlar yaşıyorsa başarılı olması oldukça güçtür.

Bu bilinçten hareketle okulumuz Rehberlik Servisi öğrencilerimizin kendini daha rahat ve güvende hissedebilmesi için şekillendirilmiştir.Öğrencilerimize ihtiyaç duydukları konularda rehberlik hizmeti sunulmaktadır.Ayrıca randevu alarak birimimize başvuran velilerimize ve öğretmenlerimize yönelik müşavirlik hizmeti de gerçekleştirilmektedir.

Rehberlik Hizmeti sanıldığının aksine sadece sorunlu öğrencilere yönelik değildir.Gönüllülük ve gizlilik esasına dayanan ve tüm bireylere açık olan bir hizmettir.Bu kapsamda;rehberlik hizmetleri kişisel-sosyal rehberlik,eğitsel rehberlik ve mesleki rehberlik olmak üzere 3 ana başlık altında toplanabilir.

İhtiyaç duyduğunuz her konuda sizleri okulumuzun Rehberlik Servisi'ne bekleriz.

Arzu ATAY ŞAHİN

Okul Psikolojik Danışmanı