HAYDİ BAŞLIYORUZ

Kıymetli Velilerimiz;

Bir belirsizlik süreci sonunda daha okullarımız tekrar açılıyor.Umarım bu eğitim-öğretim yılı çocuklarımız için sağlıklı,mutlu ve başarılı geçer.Hepimiz bir zamanlar çocuktuk ve eminim okullar her açıldığında o yıllara gider hatıralarımız arasında kayboluruz.Hayatta yaşadığımız her şeyi unutsak da çocukluk anılarımız hiçbir zaman zihnimizden silinmez.O halde okula ilk başladığımız yıllarda neler hissettiğimizi anımsamak bizi zorlamayacaktır..Kimimizin avuçiçleri terledi,kimimizin karın ağrıları kabus gibiydi,kimimizin kalbi kuş gibi atıyordu..Tıpkı şimdi çocuklarımızın yaşadığı gibi..Pandemi sonrası özellikle ayrılmalar bizi bir hayli zorlayabilir..Kendi çocuk benliğimize dönüp göstereceğimiz şefkat ve bunun paralelinde yavrularımıza sergileyeceğimiz sabır ve hoşgörü şifa niteliğindedir.

Unutmayalım ki biz öğretmenler ve ebeveynler çocuklarımızın rol modelidir.Nasıl konuştuğumuz,işlerimize özenimiz,tutum ve davranışlarımız,iletişim şeklimiz gibi daha burada sıralayamayacağım kadar pek çok şey onların kişilik gelişiminde tahminlerinizin de ötesinde belirleyicidir.Bu yüzden insanı şekillendirme gibi bu kutsal süreçte ayaklarımızı dikkatle sağlam basmalı ve her adımımızı birden çok düşünerek emin adımlarla atmalıyız.Emin olun sonrası çorap söküğü gibi gelecektir.Kaygısı olan çocuk bu problemiyle en iyi şekilde başedebilecek,başarı problemi olan da üstesinden gelecektir.

Yeter ki biz yetişkinler rotamızı doğru sulara,serinkanlılıkla alalım..Sevgi ile..

Arzu ATAY ŞAHİN

Okul Psikolojik Danışmanı